Nieuws / Opinie

okt 08

Bij SAS kunnen klanten nu hun ticket ‘upgraden’ naar vliegen op biobrandstoffen

SAS, de Scandinavische luchtvaartmaatschappij, biedt klanten sinds kort de mogelijkheid om hun vlucht op te waarderen naar gebruik van biobrandstoffen ter vervanging van de fossiele kerosine. SAS geeft aan dat daarmee de klimaatimpact met ca 80% wordt verminderd.

Tijdens het boeken kan de keuze voor biobrandstoffen worden aangeklikt. Het model dat SAS heeft ontwikkeld geeft klanten de mogelijkheid om per blok van 20 minuten vlucht de optie van biobrandstoffen te kiezen. Bij een vlucht van bijv. 2 uur kan gekozen worden om gedeeltelijk op biobrandstoffen te vliegen (aanschaf van 1 tot 5 blokken van 20 minuten) of helemaal op biobrandstoffen over te stappen (6 blokken in geval de 2-uur durende vlucht). De extra kosten bedragen 10USD/10EUR/100SEK/100NOK/70DKK per blok.

SAS geeft ook aan dat de biobrandstof niet noodzakelijkerwijs in de betreffende vlucht van de reiziger wordt ingezet, maar dat de ingekochte hoeveelheid in een van de aankomende vluchten van SAS zal worden ingezet. Dit is vergelijkbaar met het groene-stroom model, waar ook de garantie van productie (in dit geval inzet van de brandstof) is verzekerd.

Meer informatie op de site van SAS.