Groengas in Mobiliteit: opschalingsopties voor groengas

10 november 2020 10:00 – 12:00
online

!! PDF’s van presentaties zijn nu beschikbaar !!

Op dinsdag 10 november 10-12u organiseren leden van Platform Duurzame Biobrandstoffen, TNO en WUR een gezamenlijke kennissessie over opschalingsmogelijkheden voor groengas.

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst is hier te vinden.


Het programma van de bijeenkomst op 10 november  is hieronder  te vinden.

Introductie

Eric van den Heuvel, directeur van het Platform,  schets in een korte presentatie de ambitie voor de volumes aan  hernieuwbare brandstoffen om in 2030 onder afgesproken of gewenste CO2-uitstoot te blijven. Daarbij geeft hij aan wat de volumes zouden moeten zijn voor Annex IX-A biobrandstoffen (conform REDII), gegeven de limieten op o.a. conventionele biobrandstoffen. In de scenarios voor 2030 is tegelijkertijd rekening gehouden met een groot aantal elektrische voertuigen in het wagenpark.

Geavanceerde biobrandstoffen

Geredeneerd vanuit geavanceerde biogrondstoffen en conversietechnieken staat groengas goed gepositioneerd als geavanceerde biobrandstof tussen (uiteraard) andere opties. Wat zijn de interessante conversieroutes voor het opschalen van volume voor groengas?

Ontwikkeling markt van gasmotoren 

De meeste auto- en vrachtwagenfabrikanten hebben modellen voor gasmotoren. Het LNG-vaarpark groeit verder. Hoe zien partijen in deze sectoren het perspectief voor gasmotoren.

Discussie

Het beleid richt zich op zero-emissie voertuigen, zijn er voldoende incentives voor de markt om de groengasoptie voor mobiliteit te ontwikkelen?

  • Discussie o.l.v. Loes Knotter PDB

PDF’s van presentaties:

Scroll naar top