Platform Duurzame Biobrandstoffen heeft op de Lunchtalk van 10 december 2020 het Plan B(randstoffen) aangekondigd.

Leden van het Platform brengen met Plan B(randstoffen) de strategie onder de aandacht dat de vergroening van chemie via het vergroenen van de brandstoffen loopt. De verplichtingen voor hernieuwbare brandstoffen in de markt, stimuleren de ontwikkeling van biorefinery die naast hernieuwbare brandstoffen ook groene moleculen voor de chemie produceert.

Leden van het Platform geven aan dat hernieuwbare brandstoffen een investering zijn in perspectieven op groene petrochemie en als zodanig gezien moeten worden als een investering en niet als kostenpost in de energietransitie.

Wat betreft de biogrondstoffen staat er voor de biobranstoffen en daarmee ook voor groene chemie een rigoreus duurzaamheidssysteem opgesteld.

Platform pleit om voor groene chemie mandaten te ontwikkelen om de markten van groene brandstoffen en chemie in synergie te ontwikkelen.

Naast conversie op basis van biogrondstoffen komen er ook routes op basis van conversie op hernieuwbare electriciteit, e-fuels of e-chemie bij. Deze routes hebben veel aan elkaar omdat de CO2 die vrijkomt in de bioroute, inzetbaar is in de elektrochemie.

Beluister hier de samenvatting van Plan B, van Eric van den Heuvel, Directeur PDB samenvatting van Plan B.

Bekijk ook de hele video-registratie van de Lunchtaslk Plan B(randstoffen), met bijdragen van Gemeente amsterdam, DAF Trucks en Hamburg University of Applied Sciences. Hier vindt u ook alle presentaties die tijdens de Lunchtalk zijn gehouden.

 

Scroll naar top