Nieuws / Opinie

aug 15

Zeeland gaat op groene brandstoffen rijden

Wethouder Loes Meeuwisse van Goes tankte 14 augustus de eerste vuilnistruck vol met hernieuwbare diesel. In Goes gaan vanaf nu alle gemeentelijke voertuigen op 100% hernieuwbare diesel (HVO) rijden. Deze diesel is gemaakt van gebruikt frituurvet, dierlijke vetten en residuen van de houtpulp-sector. Dat maakt de voertuigen van de gemeente Goes een stuk milieuvriendelijker: ze besparen ca. 80-90% CO2-uitstoot ten opzichte van het gebruik van fossiele diesel

Zie het nieuwsbericht op Omroep Zeeland.

Goes volgt hiermee eerdere initiatieven in de provincie Zeeland om van fossiele diesel over te stappen op hernieuwbare diesel. Sinds eind 2018 rijdt de Zeeuwse ReinigingsDienst op een mengsel waar 50% hernieuwbare diesel in zit, schrijft Omroep Zeeland. Ook DNWG, verantwoordelijk voor de ondergrondse infrastructuur (gas, water, elektriciteit) in Zeeland, is sinds afgelopen winter overgestapt op hernieuwbare brandstof.

Met deze keuzes dragen deze organisaties bij aan het vermijden en terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en dat leidt tot minder klimaatlast.